Avocatura nu este o meserie, probabil nici o profesie. In realitate, avocatura este un mod de viata…

Avocatura nu inseamna doar alegerea unui drum in viata, ci si alegerea unui mod de viata.

Avocatura are parti bune si parti rele

Printre cele din urma se numara necesitatea de a lucra in permanenta pentru propria instruire. In climatul actual al societatii romanesti, cand dinamismul legislatiei atinge cote nebanuite vreodata in istorie, studiul permanent este o cerinta atat de importanta si de cronofaga incat consuma mult din resursele de energie ale avocatului, care altminteri ar putea fi folosite in mod creativ.

Pe de alta parte, oamenii care apeleaza la avocat au o tendinta fireasca de a minimiza eforturile acestuia. Tendinta este fireasca nu deoarece clientii ar fi vreo specie ciudata de oameni, ci fiindca ei intra in contact cu sistemul judiciar manati aproape intotdeauna de credinta ca au dreptate. De aceea si apeleaza la sistemul de Justitie, pentru a obtine prin intermediul acestei functii a statului satisfacerea intereselor si scopurilor pentru care au indreptatire. In acest sens, pe buna dreptate clientul tinde sa considere ca avocatul este doar un auxiliar si un rau necesar pentru valorificarea drepturilor sale.

Enumerarea partilor rele ale profesiei de avocat este o lista nesfarsita. Cele de mai sus sunt simple exemple. Din fericire, nenumarate sunt si partile bune ale acestei profesii.

Cel mai important lucru bun in avocatura este libertatea. Pentru a face avocatura de buna calitate trebuie sa fii, probabil, un pic exaltat de ceea ce inseamna aceasta viata. Iar viata de avocat inseamna: instanta, studiu si intalniri. Asadar avocatii sunt liberi sa faca exact ceea ce vor. Dar ei vor, de regula, sa mearga in instanta de judecata, sa afle ce vraji a mai facut legiuitorul si sa se intalneasca la birou, acasa ori in oras cu o multime de oameni.

Un alt lucru excelent in avocatura este victoria. Putine ocupatii sunt atat de speciale. Profesarea avocaturii aduce destul de des pe limba gustul victoriei. Odata cu cresterea experientei profesionale, amintirile victoriilor se acumuleaza si pastreaza ridicat nivelul serotoninei in sange. Ati remarcat avocatii in varsta care uneori merg greoi, tarand o geanta din piele, ce lucire au in ochi? Li s-a strans acolo, in ochi, stralucirea victoriilor pe care le-au obtinut de-a lungul timpului. Din acest motiv, din avocatura rar se pensioneaza, din avocatura se moare direct. Castigarea unui proces este o bucurie atat de mare incat nici nu mai conteaza daca clientul a platit toti banii, si nici macar daca el va spune multumesc. Daca victoria unei pronuntari favorabile este suficient de frecventa, atunci aceste bucurii fac ca viata avocatului sa merite sa fie traita.

Avocatul are frecvent o problemă cu ceilalți doi termeni, dreptate și sacru. Întodeauna se situează între dreptate și minciună, între sacru și profan. Întodeauna încearcă să țină partea în limitele legii uneia sau alteia, ori dreptății, ori minciunii, riscând de multe ori să se depărteze de sacru , apropiindu-se de profan și viceversa.

Zilnic un avocat duce ,,mici războaie”, în sala de judecată, în diverse întâlniri și negocieri. Exceptându-le pe acestea, consider că un avocat trebuie să lupte să dea valoare respectului unui stat pentru cetățenii săi.

Beneficiati de un un pachet complet de servicii de consultanta juridica in orice domeniu, asistarea si reprezentare in fata instantelor judiciare precum si a tuturor institutiilor de stat si particulare in vederea apararii intereselor dumneavoastra.

Cabinetul de avocatura este un cabinet de avocatură complet, care oferă servicii juridice complete pentru persoane juridice, începând de la simpla înfiinţare a unei societăţi, până la gestionarea unor investiţii sau tranzacţii de zeci de milioane de euro.

Nu am neglijat nici aspectele colaterale cu care se confruntă potenţialii noştri clienţi, mai ales când este vorba de societăţi străine, constând în servicii administrative, de secretariat, de traducere, de căutare de potenţiali parteneri, efectuând studii de piaţă în acest sens.

Cabinet de avocatura specializat in drept comercial si dreptul afacerilor, care ofera servicii complete de consultanta juridica si asistenta juridica, pentru intreprinderile mici si mijlocii, respectiv intreprinderi mari din Romania si din strainatate, precum si pentru corporatii internationale, care doresc sa se angajeze in activitaţi economice in Romania sau in Europa Centrala si de Est.

Obiectivul cabinetului de avocatura este solutionarea cat mai eficienta si cat mai rapida a problemelor juridice de orice natura a clientilor si acordarea de consultanta juridica la cel mai inalt nivel profesional. Punem accentul pe flexibilitate, inovatie, si mentinerea unor inalte standarde profesionale. Scopul nostru este de a gasi in fiecare situatie solutia optima, rapida si eficienta pentru clientii nostri, pentru a le acorda un suport legal complet.

Mottoul nostru este “profesionalism si parteneriat”, abordam fiecare client si fiecare cauza cu profesionalism si dorim sa fim un partener de incredere care contribuie in mod esential la succesul clientilor. Fiecare firma, societate comerciala are nevoie de un avocat care acorda asistenta in mod eficient si se implica cu maxima promptitudine si seriozitate in desfasurarea tuturor serviciilor juridice prestate.

Cabinetul de avocatura ofera servicii juridice complexe care consta, in principal, in consultanta, asistenta si reprezentare judiciara adaptata strict la nevoile clientului analizand toate posibilitatile de actiune, in conformitate cu art. 3 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Servicii juridice – Avocat
Avocatul poate furniza o serie de servicii juridice persoanelor fizice si juridice, conform Statutului profesiei si a Legii sus-mentionate.

 • Aceste servicii includ acordarea consultatiilor juridice, consultantelor juridice, elaborare si redactare de documenente, asistenta juridica. Mentionam in acest sens:
 • acordarea de consultatii juridice privind furnizarea catre client a opiniilor juridice si informatiilor juridice adaptate la situatia prezentata. Opiniile si rezultatele pot fi furniate atat verbal cat si in scris, in functie de intelegerea cu clientul
 • pentru Societati, elaborarea actelor juridice (contracte, conventii, statute) si asistarea clientului la negocieri
 • participarea in calitate de consultant /specialist in domeniul juridic la activitatea de luare a deciziilor persoanelor juridice, in conditiile legii
 • redactarea cererilor, adreselor, notificarilor, memoriilor solicitarilor catre autoritati, institutii si alte persoane juridice
 • asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, in procese, in fata autoritatilor si institutiilor, in conditiile
 • atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare
 • alte activitati, din ce exemplificam: mediere, activitati fiduciare
 • reprezentare in procese de divort, partaj, pensie de intretinere, stabilire si tagaduire paternitate, custodie, dreptul familiei
 • reprezentare in procese de mostenire, succesiune, intabulare
 • infiintari si modificari firme, notificari, litigii comerciale, redactare documente, negociere contracte
 • recuperare creante si debite
 • consultanta in retrocedari imobiliare
 • asistenta in cumpararea si vanzarea de imobile
 • proprietate intelectuala
 • alte litigii civile si penale
 • consiliere / consultanta juridica pentru orice fel de probleme
 • avocatul poate asigura asistenta juridica, reprezentare si consultanta de specialitate atat pentru cetatenii romani din tara si din strainatate, dar si, in anumite conditii, pentru cetatenii straini.

Va asiguram, servicii complexe, de calitate prestate cu maxima eficienta, adaptate la nevoile si cerintele specifice ale fiecarui client; profesionalism, onestitate, dedicatie; comunicare si consultare juridica cu un avocat; onorarii corecte si rezonabile, in functie de complexitatea fiecarui caz in parte; activitati de consultanta, reprezentare si de asistenta juridica la înalte standarde profesionale, in toate fazele procesuale, inclusiv in cadrul procedurilor prealabile, in orice chestiuni de drept penal, drept civil, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul societar sau alte domenii ale dreptului comercial, precum si in chestiuni de drept fiscal sau contencios administrativ, asistenta si reprezentare pentru executarea hotararilor judecatoresti.

Cabinetul nostru de avocatura ofera asistenta juridica, consultanta juridica, negocieri in domeniul dreptului civil, drept comercial, dreptul familiei, drept international. De asemenea, oferim consultanta in retrocedari, infiintare firme, procese de divort sau partaj, procese de mostenire, succesiune, intabulare.

Nota bene. Pentru protectia drepturilor clientului, este obligatorie semnarea unui contract de asistenta juridica, ce cuprinde:

 • forma de exercitare a profesiei Avocatului
 • apartenenta Avocatului la un Barou oficial, membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania
 • onorariul stabilit si modalitatea de plata
 • serviciile juridice contractate de client
 • datele de identificare ale Avocatului si Clientului