Stabilirea (Gazduirea) sediului social pentru societate

Această iniţiativă vine în întâmpinarea oricărui înteprinzător ce are nevoie sa inchirieze un spaţiu de lucru. Dacă aţi studiat piaţa, se poate să fi ajuns la concluzia că nu e foarte simplu şi nici ieftin să lucraţi pe cont propriu. Încă de la constituirea firmei se pune problema domicilierii companiei.

Cu un preţ modic veţi rezolva problema domicilierii şi vă puteţi concentra pe business! Sediul social poate fi înregistrat pentru un singur an la un avocat – e o soluţie ieftină si temporară.

În cazul în care aveți sediul expirat, nu este timp de pierdut – Registrul comertului precum si orice persoană interesata poate solicita dizolvarea firmei dumneavoastră, conf. legii.

Conform legislaţiei, la domicilierea unei societăţi sunt două variante: găzduirea la avocat sau cea într-un spaţiu separat. Oferim spre închiriere spaţii partajate în clădiri de birouri din Bucureşti. Găzduire sediu social la adresa biroului. Redirecţionare corespondenţă.

Vă propunem cea mai bună soluţie de domiciliere a unei firme – închirierea unui spaţiu delimitat în cadrul unei clădiri de birouri sau conf. prevederilor art. 3 litera h din legea 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, serviciul de gazduire a sediului social presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre firma si cabinetul de avocat, in care se specifica serviciul oferit si anume stabilire sediu social si perioada in care firma va avea sediul gazduit la cabinetul de avocat.

Sediul social se poate stabili si la cabinetul de avocat

Sediul social reprezinta elementul principal in jurul caruia societatea poate avea o identitate juridica proprie si poate functiona fara probleme in conditii legale.

Colaborarea cu biroul nostru de consultanta vine in sprijinul persoanelor care doresc să-şi înfiinţeze o societate comercială sau să-şi mute sediul social al uneia deja înfiinţate în Bucuresti/Ilfov, dar nu deţin o proprietate imobiliară. Avantajele serviciului de Gazduire a sediului social sunt:

– in cazul condomeniilor (blocuri de locuinte), nu este necesara obtinerea acordului asociatiei de proprietari;

-in cazul condomeniilor (blocuri de locuinte), nu este necesara obtinerea acordului vecinilor direct afectati;

-nu se verifica unicitatea sediului social de catre registrul comertului.

Ca si mentiune gazduirea se poate realiza pe o perioada de maxim un an, conform legislatiei in vigoare. Onorariile pentru gazduire sediu social in Bucuresti variaza in functie de perioada aleasa de client (minim 3 luni). Gazduirea sediului social al societăţii comerciale include şi servicii minime de secretariat cum ar fi: primire corespondenţă, preluare/notificare primire apeluri telefonice, recepţionare/notificare primire mesaje e-mail.

In cazul in care detineti Dvs. un spatiu cu destinatia de sediu social si doriti sa intocmim documentatia in vederea schimbarii / stabilirii sediului societatii actele necesare sunt:

  1. fotocopie act constitutiv actualizat al Societatii (cel mai recent act)
  2. fotocopie Certificat de inmatriculare
  3. fotocopie CI asociat(i) si administrator(i)
  4. Certificat de inmatriculare in original
  5. Certificat constatator de la sediul social in original
  6. Acordul vecinilor si / sau asociatiei de proprietari

Dovada spatiului pentru sediu social poate fi facuta la Registrul Comertului prin orice titlu care atesta dreptul de folosinta a respectivului spatiu. Acestea pot fi:

– contract de vanzare-cumparare
– contract de donatie in forma autentica
– extras de carte funciara, in termen de valabilitate la depunere
– certificat de mostenitor
– act notarial de iesire din indiviziune sau de delimitare a proprietatii
– hotarare judecatoreasca definitiva privind proprietatea sau folosinta/uzufructul
– hotararea judecatoreasca definitiva de iesire din indiviziune
– proces-verbal de receptie a constructiei
– act de adjudecare a imobilului vandut în cadrul executarii silite
– contract de schimb
– contract de inchiriere (inregistrat la Administratia Finantelor Publice)
– contract de subinchiriere (inregistrat la Administraţia Finantelor Publice)
– contract de concesiune
– contract de leasing imobiliar (inregistrat la Administratia Finantelor Publice)
– contract de comodat (inregistrat la Administratia Finantelor Publice)
– contract de uz (inregistrat la Administratia Finantelor Publice),
– contract de uzufruct (inregistrat la Administratia Finantelor Publice)
– certificat de rol fiscal/rol agricol in termen de valabilitate sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta, la alegerea solicitantului.

Pasul ulterior acestei modificari de date, trebuie depusa declaratia 050 referitor la schimbarea domiciliului fiscal al contribuabilului si daca sunteti de acord, o sa ne ocupam tot noi, avand in vedere ca stim despre ce este vorba si avem toate actele necesare. Practic dosarul de la vechiul sediu se muta la noul sediu, abia dupa ce societatea notifica organul fiscal si are toate obligatiile declarative indeplinite, precum si achitate toate taxele la zi.

Noi intocmim dosarul il depunem si urmarim transmiterea lui pana la ridicarea deciziei de schimbare sediu, care dureaza pana la 2-3 luni, dar in acest timp contributiile se platesc tot la vechiul sediu.

Totodata trebuie schimbat si certificatul de TVA cu noua adresa si este o procedura ulterioara emiterii deciziei de schimbare sediu – dupa caz, doar pt. cei care sunt inregistrati ca platitori de TVA.

Detalii la convenientconsulting@yahoo.com sau 0720.61.50.62