Suspendare activitate firma

Suspendarea activitatii fimei necesita formalitati la Registrul Comertului cat si la Administratia Financiara.

La Registrul Comertului se va proceda la inregistrarea unei mentiuni privind suspendarea de activitate. Sunt necesare in acest sens urmatoarele documente:

– copie C.I. asociat/asociati,
– copie dupa certificatul de inregistrare al societatii,
– stampila societatii,
– toate certificatele constatatoare in original (daca exista; pentru sediu social, pentru punct de lucru, pentru autorizatii la terti) in vederea anularii autorizatiilor de functionare,
– plata onorariului si a taxelor de Registru.

Vom intocmi pentru dosarul privind suspendarea activitatii celelalte acte: Hotararea AGA/Decizia Asociatului Unic (dupa caz),Delegatia, Cererea de Inregistrare, Declaratie model. Apoi, in termen de 5-7 zile lucratoare (pentru Bucuresti si Ilfov) din momentul in care avem documentele de la Dvs., va putem inmana Hotararea privind inregistrarea mentiunii la Registrul Comertului.

Durata suspendarii activitatii firmei

Puteti suspenda activitatea firmei pe o perioada cuprinsa intre 3 luni si 3 ani. In aceasta perioada, evidenta contabila se tine la 3 luni, se depun declaratia 100 si (daca este cazul) declaratia 300, iar firma nu are voie sa faca nicio tranzactie. Recomandam inchiderea contului din banca al societatii. Bilanturile contabile, se depun in continuare, la 6 luni si un an.

Suspendarea activitatii unei firme cu salariati

In cazul in care societatea are salariati, se transmite in Registrul de Evidenta a Salariatilor incetarea contractelor de munca pe motivul suspendarii activitatii firmei.

Daca ati optat pentru suspendarea activitatii onorariul nostru este de numai 250 lei!

Contactati-ne pentru mai multe informatii !